Tietoturva

Tietoturva mielletään usein virheellisesti pelkästään virusturva- ja haittaohjelmien poistotyökaluihin. ICT-Palvelut näkee kuitenkin tietoturvan paljon laajempana kokonaisuutena. Kieltämättä virustorjunta ja haittaohjelmien torjunta on erittäin tärkeä osa tietoturvaa, mutta vähintään yhtä tärkeään on lähiverkon ja tietojen suojaus. Tärkeänä osana näemme tietoturvassa myös päivitykset niin laitteistojen, järjestelmien kuin myös ohjelmistojen ja ennen kaikkea henkilötason tietoturvan osalta.

Eli tietoturvakokonaisuus koostuu seuraavista osista:

  1. Ohjelmistot ja järjestelmä
  2. Varmuuskopiot ja tallennus
  3. Laitteistot ja verkko
  4. Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Henkilötason tietoturva

Ohjelmistot ja järjestelmä

Ohjelmistojen ja käyttöjärjestelmien suojaus on ensimmäinen osa tietoturvasta. Tietoturvassa kaikki osa-alueet nivoutuu yhteen ja hyvin hoidettuna siitä muodostuu koko IT-järjestelmän tietoturva. 

Ensimmäisenä on käyttöjärjestelmän ja tiedostojen suojaus viruksilta ja haittaohjelmilta. ICT-Palvelut tekee yhteistyötä mm. Avira Operationsin ja F-Securen kanssa. Toimitamme molempien yhtiöiden tietoturvaohjelmistoja sekä olemme toistaiseksi ainoa yhtiö Suomessa joka myy Aviran ohjelmistoja ja on Aviran virallinen yhteistyökumppani.

Lisäksi virusten ja palomuuriohjelmiston kanssa on tärkeää pitää myös haittaohjelmien poistotyökalua. Em. tietoturvaohjelmistoihin nämä tulevat automaattisesti mukaan.

Mukana kuljetettavat laitteet kuuluvat myös erittäin tärkeänä osana ohjelmistojen ja järjestelmän suojausta. Näiden laittaeiden avulla leviää helposti haittaohjelmia sekä viruksia.

ICT-Palvelut on oikea kumppani ohjaamaan käyttäjät oikeiden tietoturvaohjelmien käyttäjiksi sekä ohjeistamaan tietokoneympäristön ja lähiverkon käytön entistä turvallisemmaksi.

 

Varmuuskopio

ICT-varmuuskopioratkaisut on tärkeä osa tietokoneiden ja palvelinten tietoturvaa. Se on myös ehdottoman tärkeä osa yrityksen liiketoimintaa. Vuosien varrella olemme törmänneet erityyppisiin tietoturvaratkaisuihin ja niiden ylläpitoon.

Pahin on tietysti se jos varmuuskopiointia ei ole hoidettu ollenkaan. Yhtä huono tilanne on, että vaikka varmuuskopiointi olisi hoidettu, niin sen toimintaa ei valvota ja pahimmassa tapauksessa sen kuvitellaan toimivan, mutta pahimman tullessa eteen huomataan ettei varmuuskopioita ole tai ne ei toimi.

Kaikkien tietojen katoaminen voi tulla maksamaan todella paljon jo pelkästään liiketoiminnan keskeytymisen johdosta. Vaikkakin olisi olemassa paperiversiot kaikista kadonneista asiakirjoista ja tositteista, niin niiden palautus vie työtunteja usein jopa kymmenien tuhansien eurojen arvosta.

ICT-Backup järjestelmä on erittäin joustava. Parhaimmillaan ympäristön palauttaminen järjestelmällämme voi tapahtua alle tunnissa vaikka kaikki tiedot katoaisivat.

Rakennamme varmuuskopiointijärjestelmän vähintään kahteen tai kolmeen tasoon. Paikallinen varmuuskopiointi yhdistettynä pilviratkaisuun. Lisäksi tarvittaessa teemme myös palvelinten ja työasemien kloonaukset määräajoin nopeaa palautusta varten. 

Links:saimaasoft delphi c# php exponent cms
prof outlet
prof
spec prof
saimaasoft delphi c# php exponent cms
prof finland
prof finland

 

E-Karjalan ICT-Palvelut.net Oy

 
Markku Järvinen  050 305 9931 
markku.jarvinen(AT)ict-palvelut.net
 

Käytämme evästeitä. Lisätiedot. Tarkempi selvitys Traficomin jutusta tai täältä.

.