Ylläpito

IT-järjestelmien jatkuva ylläpito on jokaisen yrityksen elinehto, jolla tehostat yrityksen toimintaa ja säästät oikeasti rahaa. (katso sivun lopusta esimerkki

Työaseman ylläpito. Tietokoneet täytyy huoltaa aika ajoin kuten autotkin. Tietokoneen käyttöjärjestelmä täytyy puhdistaa, sekä tietokone täytyy puhdistaa myös sisältä. Tietokone nimittäin kerää pölyä ja se ei ole hyväksi tietokoneen jäähdytykselle. Ylikuumeneminen paitsi hidastaa konetta, niin se myös voi pahimmassa tapauksessa rikkoa sen. Yleisimmin puhdistustarpeen huomaa viimeistään silloin kun tietokone on hidastunut niin paljon, ettei käytöstä tahdo tulla mitään. Yleisin syy tähän on käyttöjärjestelmän tai oikeammin tiedostojärjestelmän pirstoutuminen ja/tai haitta- tai virusohjelmien tarttuminen tietokoneeseen, lisäksi on paljon muita tekijöitä, jotka etenkin Windows-järjestelmissä ovat ennenminkin ominaisuus kuin vika. Niin ja tietysti mahdollinen pölyn kerääntyminen tietokoneen sisälle, kuten edellä tuli mainittua. Asiantuntijamme hallitsee tietokoneen "siivouksen" ja opetamme myös tarvittaessa asiakkaamme tekemään perushuoltoa itse. Säännöllinen huolto takaa tietokoneen toiminnan ja jatkaa tietokoneen käyttöikää ja mikä tärkeintä, säästää rahaa. Siinä vaiheessa kun tietokone ei lähde enää käyntiin, on tilanne se, että korjauskustannukset voivat olla moninkertaiset verrattuna useisiin säännöllisiin huoltokäynteihin nähden. Soita ja kysy lisää.

Tietoturva on yksi jatkuvan ylläpidon kohde, joka on meidän kaikkien yhteinen asia, niin yritysten kuin yksityishenkilöidenkin. Internetissä leviävät virukset, haitta-ohjelmat ja hakkerointi uhkaa niin yritysten, kuin yksityishenkilöidenkin identiteettiä, yrityksen tärkeitä tietoja, pankkipalveluita, asiakasrekisteriä, tuotekehitystä, taloushallintoa, yrityksen ja yhteisten tietojärjestelmien ja verkkojan toimintaa. Autamme asiakkaitamme löytämään  parhaat tavat suojautua erilaisilta uhkatekijöiltä. Ota yhteyttä niin kerromme lisää.

Tietojen varmistus on lain mukaan aina asiakasyrityksen johdon vastuulla. Tietojen säilyttämisestä on olemassa lakipykälät, joiden mukaan tulisi toimia. Moni yritys kuitenkaan ei ole ottanut huomioon kaikkia seikkoja asiaan liittyen. Monikaan yritys ei vielä hyödynnä käytettävissä olevaa automatisoitua tekniikkaa, jonka avulla voidaan olla varmoja siitä, että tiedot ovat tallessa. Autamme asiakkaitamme löytämään parhaat tavat hoitaa luotettava tiedonvarmistus niin, että se kuormittaa mahdollisimman vähän asiakkaan omia resursseja. Ota yhteyttä niin kerromme lisää.

ATK-keskuksen ylläpito pitää sisällään verkon aktiivilaitteiden kunnosta huolehtimisen.

Työasemien ja palvelinten ylläpidon puute kuluttaa oikeasti yrityksesi työaikaa ja sitä kautta rahaa.

Tietokoneen hidastuminen ei tarkoita välttämättä, että se pitää vaihtaa uuteen. Anna asiantuntijamme huoltaa koneesi ja se toimii kuin uusi. Ota yhteyttä! 

Esimerkki:

Toimistotyöntekijä odottelee joka päivä yhteensä 15 minuuttia, että tietokone suorittaa sille annetun tehtävän.
Viikossa odotusaikaa kuluu 1 tunti 15 minuuttia ja kuukaudessa noin 5 tuntia. Vuodessa tämä on noin 60 tuntia. Eli työnantaja maksaa lähes päivän palkan joka kuukausi pelkästään siitä, että työntekijä odottelee tietokoneen tekevän annettuja toimenpiteitä.Tämä aiheuttaa turhia kustannuksia kohtuuttoman paljon.
Kuvitellaan, että työntekijän palkka on kaikkine kuluineen vaikka pyöreät 20 euroa/ tunti. Tällöin tämä tietokoneen hidastelu maksaa 1200 euroa vuodessa. 
Jos näitä hitaita koneita on esimerkiksi 5 kpl, niin kustannukset on tällöin 6000 euroa vuodessa eli 500 euroa/kk.  Tämä on suunnilleen uuden tietokoneen hinta joka kuukausi.
 

Links:saimaasoft delphi c# php exponent cms
prof outlet
prof
spec prof
saimaasoft delphi c# php exponent cms
prof finland
prof finland

 

E-Karjalan ICT-Palvelut.net Oy

 
Markku Järvinen  050 305 9931 
markku.jarvinen(AT)ict-palvelut.net
 

Käytämme evästeitä. Lisätiedot. Tarkempi selvitys Traficomin jutusta tai täältä.

.